Sala kommuns logotyp
Sala kommuns logotyp

nyheter & rapporter

Foajé Business Club öppnar efter sommaren

Den 1 september i höst planerar Salas nya företagshotell, Foajé Business Club, att öppna. Samma dag tar företagshotellets projektledare, Lotta Andersson, ett nytt steg i livet och börjar plugga till polis vid polishögskolan i Malmö.

– Jag har länge haft en dröm om att bli polis. Vi får se om det blir så. Jag ska i alla fall påbörja utbildningen, berättar hon.

Redan framför den magnifika entrén, byggd av cederträ och koppar, så förstår man att företagshotellet Foajé Business Club är något alldeles speciellt. Innanför slås man av det svartmålade taket som möter en i foajén. Där intill skapas en gradäng med en stor TV-skärm och pingisbord kommer att finnas intill. De gamla spegel- och pelarsalarna på entréplanet ska förvandlas till ett stort konferensrum.

I källaren fräschas det befintliga gymmet med omklädningsrummen, relax och bastu upp.

– Vi inleder också ett samarbete med Jonas Ahlin på Nya Hälsan i centrum. De kommer att ha en mottagning här där de erbjuder massage, rehabilitering och även träning i olika former, berättar Lotta Andersson.

Från foajén på bottenplanet blir det en entré direkt in till restaurang Gillet 6.

– Därifrån ska man kunna beställa frukost och lunch, beställa fika till konferenser, köpa med sig en matlåda hem till middagen, eller bara ha en enkel direktentré in till restaurangen på lunchen. Gillet 6 blir också perfekt för After Work och gemensamma evenemang och föreläsningar.

– Vår tanke är att man ska kunna komma tidigare till jobbet, dra av ett träningspass samt ta en fralla och kopp kaffe innan man börjar jobba. På lunchen kan man enkelt uträtta ärenden, eftersom vi finns mitt i stan, förklarar Lotta.

– Vi har fokuserat på att det ska vara en bekväm och stimulerande arbetsmiljö här. Ett tag funderade vi faktiskt på att döpa företagshotellet till ”Bekvämt”.

Vi lyfter Sala - Foajé Business Club

Ulrika Larsson och Carina Eriksson från näringslivskontoret tittar på det som blir deras nya kontor i höst.

Utomhus blir det gott om parkeringsplatser, flera med laddningsstolpar. Vid entrén anläggs också en innergård med trall, parkbänkar och växter.

De 65 gamla hotellrummen i byggnaden håller nu på att förvandlas till ett modernt företagshotell i tre plan som även får coworking-utrymmen. Man kommer att kunna bli medlem i Foajé Business Club och den vägen boka coworking-utrymmen när man behöver. Varje våningsplan har kontor, mötesrum, kök och toaletter.

– Trots att vi har haft väldigt lite marknadsföring så har vi redan hyrt ut 70 procent av lokalerna, säger Lotta Andersson.

Större delen av det övre planet hyrs av Automationsbolaget. Fyrklövern är en annan stor hyresgäst.

Fastighetsbolaget Gruvtornet, som äger företagshotellet, flyttar också hit. Gruvtornet ägs i dag av Lotta Andersson och hennes bror Marcus Andersson. Det grundades av deras pappa Bror-Erik Andersson, som gick bort för fyra år sedan.

Lotta Andersson har tidigare arbetat som projektledare på Christer Ekmans företag Svenska Mässkonsult. Hon ansvarade också för att dra igång verksamheterna Gillet 6 och hotell Tinget i lokaler som just Gruvtornet äger.

Vi lyfter Sala - Lotta Andersson, Gruvtornet och Sala kommuns näringslivschef Annica Åkerblom

De 65 hotellrummen förvandlas till moderna kontorslokaler.

Vi lyfter Sala - Lotta Andersson, Gruvtornet och Sala kommuns näringslivschef Annica Åkerblom

Den 1 september ska företagshotellet öppna.

Som barn hade hon två yrkesdrömmar. Hon ville bli inredningsarkitekt eller något inom polisen.

– Jag pluggade på Grafiskt utbildningscentrum i Uppsala och tänkte sedan söka in på Konstfack. Nu blev det inte så. Men i det här projektet har jag fått utlopp för mitt designintresse, berättar Lotta.

Den 1 september är det planerat att Foajé Business Club ska öppna. Samma dag börjar Lotta Andersson plugga till polis på distans vid polishögskolan i Malmö.

– Jag tänkte att jag söker in på utbildningen och förmodligen så kommer jag inte in. Då kan jag lägga den här drömmen bakom mig och slipper grubbla på den, säger Lotta.

Men nu kom hon in.

– Så jag tänker påbörja utbildningen och sedan får vi se hur fortsättningen blir. Det finns ett 60-tal yrkesgrupper inom polisen.

Varför just polis?

– Det är ett viktigt yrke och det är ett jobb där man inte vet hur arbetsdagen ser ut när man påbörjar den. Du vet inte vad du kommer att möta under dagen.

– Sverige är inte heller längre den trygga plats som det har varit tidigare. Och jag har två söner. Vad växer de upp till? Det kanske jag kan vara med och påverka.

 

TEXT & FOTO:

Robert Österlind
robert.osterlind@sala.se
070-161 80 00

Vi lyfter Sala - Foajé Business Club

I höst börjar projektledaren för Foajé Business Club, Lotta Andersson, att plugga till polis.

Vi lyfter Sala - Foajé Business Club

Automationsbolaget blir den största hyresgästen här i Foajé Business Club med nästan ett helt eget våningsplan.

Vi lyfter Sala - Lotta Andersson, Gruvtornet, Foajé Business Club

Pentryn finns på varje våningsplan.

Vi lyfter Sala - Foajé Business Club

Taket i entrén tar form.

Vi lyfter Sala - Foajé Business Club

Stadshotellets klassiska gamla spegelsal förvandlas nu till en konferenslokal.