Sala kommuns logotyp
Sala kommuns logotyp

NYHET

Näringslivs­kontoret flyttar till nya företags­hotellet

I höst så flyttar även Sala kommuns näringslivskontor in i det nya företagshotellet, Foajé Business Club.

– Hela det här konceptet som nu byggs i gamla Stadshotellet blir ett enormt stort lyft för Sala, säger kommunens näringslivschef, Annica Åkerblom.

Planen är att fastighetsägaren Gruvtornet ska vara klar i september med sin förvandling av hotellet till ett företagshotell med modernt coworking-koncept.

– Det blir en kreativ miljö som är nyskapande och energigivande för oss som jobbar med näringslivsfrågor. Vi bör vara i ett sammanhang där näringslivet finns. Därför flyttar vi, berättar Annica Åkerblom.

– Företagshotell är något som vi har diskuterat till och från under åren. Med tanke på det stora antal enmansföretag som finns i Sala, så är ju detta en bra möjlighet att komma in i en affärsmiljö där affärer kan skapas.

– Vi får även närheten till konferensmöjligheter och restaurang vilket är bra för vår del. Vi har ju också besök av våra regionala samverkansparter till och från. Jag tror att det här blir ett lyft för gruppen på vårt näringslivskontor.

Sitter vi inte bra i gamla polishuset där vi finns nu?

– Så kan det vara att vi gör. Men jag tycker att vi i och med den här flytten kommer att sända ut signaler som är positiva. Det här är modernt och kreativt. Det är helt rätt av Gruvtornet att satsa på detta i Sala. Det känns bra att ta emot företag, som vill etablera sig i Sala, på just en sådan här plats. 

Vi lyfter Sala - Lotta Andersson, Gruvtornet och Sala kommuns näringslivschef Annica Åkerblom

Lotta Andersson visar bygget av företagshotellet för Sala kommuns näringslivschef Annica Åkerblom.

Tror du att vi kan komma närmare vårt lokala näringsliv genom att själva finnas på plats på det här företagshotellet?

– Ja, definitivt är det så. Vår roll på näringslivskontoret är att vara en möjliggörare för våra företag och att fånga upp deras behov. Vi är ju också en länk mellan kommunens organisation och näringslivet. Vi förstår vårt uppdrag.

Finns det andra fördelar med att flytta in i Foajé Business Club?

– Jag tror det blir en nytändning för gruppen. Det kommer ju också en ny näringslivschef, så det här blir en bra start efter sommaren, hoppas jag.

Flytten innebär också att näringslivskontoret får Handlingskraft Salas projektledare Maria Bergström i sin omedelbara närhet.

– Vi har även vår nyföretagarrådgivare, som vid normala år genomför sina rådgivningar fysiskt hos oss. Med den här miljön så kan det vara bra att påvisa det finns en kreativ uppstartsmiljö ihop med andra företagare, tycker Annica Åkerblom.

Syskonen Lotta och Marcus Andersson driver fastighetsbolaget Gruvtornet som äger både Stadshotellet och en rad andra kommersiella fastigheter i Sala.

På de tre våningarna ovan jord i det nya företagshotellet byggs nu både större och mindre kontorslokaler, samt möteslokaler och andra allmänna utrymmen. Här ska företagen kunna hyra både på fasta kontrakt och tillfälligt, kanske bara en månad om man vill få en lokal för exempelvis ett tidsbegränsat projekt som man driver.

På bottenvåningen öppnas även en entré direkt in till det nya brasseriet Gillet 6.

I källarvåningen byggs ett gym och omklädningsrum. Där sker också en uppfräschning av den redan befintliga relaxen med bastu, dusch och sittgrupper. Direkt utanför huvudentrén till det nya företagshotellet finns p-platser.

Du hittar mer information om det nya företagshotellet på dess hemsida:
www.foajebc.se

Vi lyfter Sala - Näringslivskontoret flyttar in i Foajé

Omvandlingen av Stadshotellet i Sala till företagshotell pågår för fullt.

 

TEXT & FOTO:

Robert Österlind
robert.osterlind@sala.se
070-161 80 00