Sala kommuns logotyp
Sala kommuns logotyp

LYFTKRAFT

Nu händer det saker i bowlinghallen

Den första februari i år tog Robban Hallgren över bowlinghallen i Sala.
– Februari var en jättebra månad med många besökare här. Sedan small det. När Adam Alsing gick bort i Covid-19 så blev det tvärnit, berättar Robban.

Vi träffar Robban och Mia Hallgren i Silverhallen Bowling, som är det nya namnet på Salas bowlinghall. Robban har tagit över företaget och Mia hjälper till med driften. Det har hänt mycket sedan övertagandet i februari.

– När Adam Alsing gick bort i Covid-19 så blev det så påtagligt för många att corona var något mycket farligt och smittsamt. Så människor vågade inte träffa varandra, berättar Mia.

Det påverkade förstås även bowlinghallen negativt.

– Men nu har besökarna börjat komma tillbaka och tävlingsverksamheten har kommit igång igen, säger Mia.

– Ja, nu vill folk börja spela bowling igen. Vi har haft besökare både från Dalarna och från Stockholm den senaste tiden, fyller Robban i.

Och det har hänt mycket i Silverhallen Bowling sedan i februari. Det har skett en kraftig ansiktslyftning av lokalerna. Det har målats och byggts om. Nya möbler har införskaffats. Nya gardiner har köpts in. En bar har byggts. Silverhallen har fått utskänkningstillstånd med fullständiga rättigheter. Köket har uppgraderats.

Vi lyfter Sala - Mia och Robban Hallgren, Silverhallen Bowling Sala

Mia och Robban Hallgren har den senaste tiden sett besökarna komma tillbaka till Silverhallen Bowling, efter att det blivit tvärstopp vid coronautbrottet.
Foto: Robert Österlind

– Vi tillbringar mer än halva vårt vakna liv här. Då vill jag känna mig som hemma, förklarar Robban Hallgren, som själv mest håller till i bowlinghallens kök.

Men så är också Robban just kock till yrket. Han har bland annat arbetat på restauranger i Årefjällen och ombord på Eckerölinjen. Här i Sala har han jobbat i köken bland annat på Sala Heby Golfklubb, Sala Racing Park och dåvarande restaurang Akropolis (ovanför Dressman).

Mia har tidigare drivit vägkrog samt även campingen och stugbyn Viking i Gällö, utanför Bräcke i Jämtland.
Robban Hallgren har självt spelat bowling ända sedan 14-årsåldern hemma i Oskarshamn, där han kommer ifrån. Han har också jobbat i en bowlinghall i Oskarshamn.

– När vi flyttade hit till Sala 2012 så var det första jag letade rätt på just bowlinghallen, berättar han.

I Sala har Robban Hallgren sedan dess tävlat för BK Norden som är en av de tre klubbar som har sin hemvist i Silverhallen Bowling. De båda andra är IFK Sala och BK Agda (som står för AgDam, alltså ”silverdamerna”).
Silverhallen Bowling har åtta stycken banor. En rolig detalj är att man hemifrån kan följa spelet på banorna live via Silverhallens hemsida.

– Nu hoppas vi på att snart kunna byta maskiner på flera av banorna. Vi har hittat några bra begagnade maskiner ute i landet, säger Robban.

Silverhallen Bowling har öppet veckans alla sju dagar. Det finns många planer för framtiden:

– Det är viktigt för oss att fylla på med yngre bowlare. Vi började med barnträningar, men fick ligga lågt med det när coronapandemin inleddes. Men nu har vi börjat lite igen. Häromdagen var nio stycken barn här och tränade, säger Mia.

– På söndagarna kommer vi att arrangera barnkalas för de som vill. Då kan de köpa en buffé med antingen taco, pannkakor eller hamburgare, med glass till efterrätt. Och förstås så ingår bowlingspel!

Vuxenbowlingkalas kan också bli aktuellt att ordna.

Vi lyfter Sala - Robban Hallgren, Silverhallen Bowling Sala

Silverhallen Bowlings ägare, Robban Hallgren, är kock till yrket och huserar mest i köket. Foto: Robert Österlind

– Vi funderar även på att arrangera frukostbowling, kanske prova lunchbowling och varför inte en tävling, Fridhemskampen, mellan alla företag som finns i Silverhallens närhet?

– Ja, idéer har vi, hur många som helst, menar Robban.

En av de idéerna är veterantävlingar för de pensionärer som besöker bowlinghallen. En annan idé är roliga kombinationstävlingar:

– Vi kör små skojtävlingar där man både spelar bowling, dart och tävlar i att såga itu en planka snabbast. Vi har haft sådana arrangemang i sommar och det här skulle ju kunna vara något för personalen på många arbetsplatser att prova på. Fast det har känts fel hittills att marknadsföra det här nu under coronatider, förklarar Mia.

Kommer ni att klara er igenom den här coronakrisen?

– Det vet vi inte. Det är fortfarande så osäkert. Men vi tror ändå på att vi kommer att klara det, säger Robban Hallgren.

Vi lyfter Sala - Mia Hallgren, Silverhallen Bowling Sala

Mia Hallgren sköter kassan och mycket annat i Silverhallen.
Foto: Robert Österlind

Vi lyfter Sala - bowlingbanorna, Silverhallen Bowling Sala

Det finns många idéer om att utveckla verksamheten i Silverhallen Bowling.
Foto: Robert Österlind

Vi lyfter Sala - bowlingbanorna, Silverhallen Bowling Sala

Inköp av nya möbler är bara en av många satsningar som har gjorts och ska göras i Salas bowlinghall. Foto: Robert Österlind