Sala kommuns logotyp
Sala kommuns logotyp

Näringslivsutvecklare landsbygd & Koordinator Grönt Kompetenscentrum (GKC)

Sala Kommun

Om sala kommun

Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, främst Sala Silvergruva, sin givna plats på Sveriges karta. Huvudnäringar är jord o skogsbruk, bygg, industri, handel och tjänstesektorn. Sala är en eko-kommun vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är hållbar utveckling. En långsiktigt ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling ska vara utgångspunkten för allt arbete i Sala kommun.

Till Näringslivsenheten söker vi nu dig som vill arbeta som näringslivsutvecklare landsbygd och koordinator Grönt kompetenscentrum. Tjänsten innebär att du är med och driver interna och externa satsningar, projekt och kurser. Du arbetar både operativt och strategiskt med att stödja, koordinera och utveckla Sala kommuns arbete med landsbygden och Grönt Kompetenscentrum.

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten som näringslivsutvecklare landsbygd och koordinator grönt kompetenscentrum innebär ett väldigt varierat arbete. Du kommer att fungera som en stödfunktion för utvecklingen av landsbygden samtidigt som du får en central och samordnande roll i grönt kompetenscentrum. Arbetet är både på strategisk och operativ nivå och uppgifterna varierar mycket över tid och utgår från näringslivsprogram, landsbygdsprogram, serviceplan. Rollen innebär även bred samverkan med näringslivet, offentlig sektor och akademi.

Exempel på arbetsuppgifter: 

 • Upprätthålla kommunens, regionens och länsstyrelsens kontakt med den ideella sektorn, näringslivet, kommuner och andra myndigheter när det gäller frågor om landsbygdsutveckling.
 • Vara med och utveckla kommunens strategiska arbete vad gäller landsbygdsutveckling och arbetet framåt med Grönt kompetenscentrum som är ett regionalt nav för utveckling och utbildning av de gröna näringarna.
 • Att skapa tillgänglighet till offentlig, kommersiell och ideell service för boende, företagare och besökare i kommunen.
 • Driva projekt eller genomföra analyser inom landsbygden och GKC verksamhet.
 • Planera, genomföra och samordna olika evenemang, kurser och utbildningar (allt från stora mässor till frukostmöten och liknande)
 • Arbeta med kommunens plan för att implementera den regionala livsmedelsstrategin. 

 

Kvalifikationer

 Vi söker dig som:

 • Är utbildad agronom med inriktning mot landsbygdsutveckling, alternativt har du annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Har erfarenhet från digital produktion och evenemangsprojekt
 • Är en duktig skribent som kan anpassa dina texter efter målgrupp och media
 • Är van och duktig på att nätverka, hålla presentationer och trivs med att stå på scen
 • Har B-körkort 

Det är meriterande om du har:

 • Kunskaper inom gröna näringar och livsmedelsfrågor
 • Förståelse för hur en politisk styrd organisation fungerar
 • Förståelse/erfarenhet från att driva företag
 • God lokalkännedom då mycket av arbetet handlar om att skapa nätverk på orten

Som person är du nyfiken, initiativrik och har förmåga att arbeta självständigt. Du uppskattar samskapande, delar med dig av dina kunskaper och är lyhörd för att lära av andra. Du har god förmåga att inspirera andra till samverkan och utvecklingsarbete. Det är viktigt för oss att du har ett stort intresse för utveckling av det lokala näringslivet och vill bidra till att få hela Sala att växa. Det är även viktigt att du har förmåga och möjlighet att arbeta med stor flexibilitet gällande arbetstider och arbetsuppgifter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Om anställningen

Lön: Individuell lönesättning.

Omfattning: Heltid 100 %. Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetsgivaren: Sala Kommun.

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-30.
Ansökan sker från www.sala.se/ledigajobb
Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

 

UPPLYSNINGAR

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Näringslivschef, Annica Åkerblom, tfn. 0224-74 76 04, e-post annica.akerblom@sala.se

 

Fackliga kontaktpersoner:

Naturvetarna, Malin Lindkvist, tel. 0224-74 73 76
Vision, Thomas Roberg, e-post thomas.roberg@sala.se