Sala kommuns logotyp
Sala kommuns logotyp

nyheter & rapporter

REKORD­FÖRSÄLJNING AV SALA­KORTET

Fram tills nu har vi sålt presentkort (Salakortet) för 2 201 456 kronor. Det är redan nytt rekord med råge, trots att en stor del av december återstår.

Som en jämförelse så sålde vi Salakort under 2019 för drygt 1,5 miljoner kronor och under 2018 för 1,2 miljoner kronor. Förutom att privatpersoner köper Salakortet i våra butiker så köper även företag, organisationer och Sala kommun de här presentkorten som julklapp till sina anställda, så att de kan handla hos våra lokala företagare under coronakrisen.

Konkurrensverket beslutade för ett par dagar sedan att utreda om det finns något fel i att kommuner och andra myndigheter ger presentkort i julklapp till sina anställda, för att de ska gynna den lokala handeln.

Salas näringslivschef, Annica Åkerblom, riktade stark kritik mot Konkurrensverket för den utredningen. ”Jag tycker att det är totalt fel tid och totalt fel tänk att börja prata om sådana här saker när vi försöker få våra företag att överleva”, sa Annica i en intervju i P4 Västmanland.

Och nu har Konkurrensverket beslutat att lägga ned sin utredning. Myndigheten skriver i sin motivering att ”de upphandlande myndigheterna har agerat i enlighet med intentionerna i den tillfälliga lagen vars syfte bland annat är att minska negativa effekter för näringslivet till följd av spridningen av coronaviruset”.

 

TEXT & FOTO:

Robert Österlind
robert.osterlind@sala.se
070-161 80 00