Sala kommuns logotyp
Sala kommuns logotyp

Sala ambassa­dörer

En Sala ambassadör ska:

Vara väl känd och respekterad inom sitt yrkesområde, inneha en stadigvarande plattform för att sprida ett positivt budskap om Sala och ha en tydlig anknytning till kommunen.

Syftet med Ambassadörskapet

Syftet med att utse ambassadörer är att uppmärksamma goda representanter för kommunen som genom sina framgångar är positiva förebilder för både kommuninvånare och omvärld. Att de genom sitt lokala, regionala eller nationella engagemang ska verka för kommunens bästa och bidra till marknadsföringen av Sala i sitt dagliga arbete på egen hand men också nu och då tillsammans med kommunen.

Det här är Ambassadörernas uppdrag:

  • Att aktivt synliggöra Sala och sprida kunskap om Sala som plats och destination.
  • Att året runt, under en två-årsperiod, verka för en större kännedom om Sala. 
  • Att med hjälp av en ”verktygslåda” med material och utrustning sprida kunskap om Salas utbud, näringsliv och unika värden.
  • Att på ett naturligt sätt förmedla information om Sala i möte människor och företag både i och utanför regionen.
  • Att känna engagemang för Salas attraktionskraft och utveckling i stort.
  • Att främja och verka för goda relationer och nätverk.
  • Att ha insikt om att ambassadörsutnämningen är en hederstitel.

AMBASSADÖRER 2020-2022

Framgångsrik matbloggare

Linnéa Seidel

Matbloggare, linnéas skafferi

Linnéa driver en framgångsrik matblogg sedan 2007. Tanken var att bloggen skulle vara en plats att samla alla recept och tankar kring matlagning och bakning. Här hittar ni allt från hälsosamma smoothies och goda frukostrecept till mormors kolakakor och enkel vardagsmat. Under åren har bloggen gjort det möjligt för Linnéa att ge ut en bok och hon har erhållit flera fina utmärkelser.

Hur känns det att bli utnämnd till Sala Ambassadör?

– Det känns hedrande att bli utsedd till ambassadör för sin hemstad! Sala är en stad som har massor av möjligheter att utvecklas och det är väldigt kul att få möjlighet att vara en del av det.

Salas främsta ­ vinnarskalle

Jörgen Westholm

Travtränare, Team Westholm

Jörgen är en framgångsrik travtränare med sin bas på sin anläggning i Sala men har även en anläggning i Grosbois i Paris, Frankrike. Teamet satsar på att ligga i topp resultatmässigt och har målet att leverera mervärden till hästägarna i sitt team.

– Vi jobbar för en stark gemenskap och sammanhållning, säger Jörgen.

Hur känns det att bli utnämnd till Sala Ambassadör?

– Det känns jätte trevligt! Det tyder väl på att Sala kommun tycker att man gör något bra och jag trivs verkligen med att bo i Sala

Ökar konkurrens­kraften inom industrin

Anders Brunström

Grundare, Edge Technology AB

Tillfälligheter tog Anders in i den bransch han ännu verkar i sedan 1979. Mycket har hänt både med personen och tekniken under dessa dryga 40 år. Från 1997 har han tillsammans med sina medgrundare byggt upp företaget Edge Technology till ett marknadsledande företag i sin bransch med kontor i Sala, Stockholm och Värnamo.

Till industrin levererar företaget CAM-program och lagerautomater, lösningar som ger svensk industri bättre förutsättningar att vara lönsamma och konkurrenskraftiga.

– Marknadens bästa lösningar levererar vi tack vare människorna i vårt företag, säger Anders.

Hur känns det att bli utnämnd till Sala Ambassadör?

– Det är både hedrande och förvånande, ett uppdrag som gör att jag i mitt jobb får tänka på varför vi finns i Sala.