Sala kommuns logotyp
Sala kommuns logotyp

NYHETER

Salaföretag tänder rödljus mot publikförbud

Salaföretaget Scen- och Nöjesproduktion AB är ett av många eventbolag som har drabbats hårt av förbudet mot folksamlingar under coronapandemin. Nu går man ut och manifesterar emot detta.

Onsdag den 30 september kommer både ett bergrum i Sala Silvergruva och byggnaden ovanför Christina-schaktet att lysa i rött. Det är en del av en manifestation som sker över hela världen för att belysa den nödsituation som eventbranschen befinner sig i och att branschen måste få ekonomiskt stöd för att kunna överleva.

Mattias Lifberg från Scen- och Nöjesproduktion AB och Niklas Ulfvebrand från Sala Silvergruva håller i manifestationen lokalt här i Sala. Den genomförs även fast regeringen precis har flaggat för vissa lättnader i restriktionerna när det gäller folksamlingar under coronapandemin.

– Det blev tvärstopp i vårt företags verksamhet när förbudet mot folksamlingar över 50 personer infördes den 13 mars. Och det håller ju inte, när man har ett lager med utrustning för flera miljoner kronor. Då måste man ha intäkter, säger Mattias Lifberg.

#WeMakeEvents samlar företag och människor i kulturbranschen som har drabbats av förbudet mot folksamlingar över 50 personer. Så här skriver de på sin webb www.1303.se om morgondagens aktion:

”Den 30 september gör vi gemensam sak tillsammans med brittiska organisationen Plasa och kollegor från 23 andra länder på fem olika kontinenter. Vi lyser upp världen i rött, för att politiker världen över ska förstå att vi finns, att vi inte längre klarar oss i mörkret.

 

Om vi är tillräckligt många som gör oss synliga så kan de inte längre titta bort. Om inget görs mycket snart kommer många fler bolag gå i konkurs i vinter. För att rädda branschen måste vi få ekonomiskt stöd NU.”

Bilder på rödbelysta byggnader från hela världen kommer att läggas ut med de här taggarna: #RedAlert #LightItInRed #WeMakeEvents

 

TEXT & FOTO:

Robert Österlind
robert.osterlind@sala.se
070-161 80 00

Vi lyfter Sala - Scen- & nöjesproduktion

Salaföretaget Scen- och Nöjesproduktion AB har drabbats hårt av beslutet att begränsa folksamlingar under coronapandemin.