Sala kommuns logotyp
Sala kommuns logotyp

Service till företag

Till näringslivskontoret kan du som etablerad eller blivande företagare vända dig med frågor som rör näringslivet och företagandet i kommunen. Näringslivsservice är vägen in för dig som är företagare.

Mex- & företagslots

Lotsfunktionens roll är att vid ärenden där många handläggare är inblandade informera om hur processen fungerar, vilka uppgifter som måste skickas in, hur lång tid det kommer att ta och kostnad.

Samordna inom kommunen, bjuda in företagaren och representanter från berörda enheter inom kommunen till ett gemensamt möte där företagaren får presentera sitt ärende och där kommunens representanter berättar vad som behöver göras för att verksamheten ska kunna starta.

Företagslotsen följer därefter upp ärendet så att alla tillståndsprocesser flyter på som det ska så att verksamhetsstarten inte riskerar att försenas.

Ulrika Larsson, näringslivssekreterare, Näringslivskontoret
Mex- & företagslots

Ulrika Larsson
ulrika.larsson@sala.se
0224-74 76 03
073-866 81 34

Starta eget & Nyföretagar­centrum

Starta eget & Nyföretagarcentrum

Från och med 2020 ingår Sala kommun i Nyföretagarcentrum som har en pool med rådgivare att tillgå. Har du en tanke till en företagsidé och vill starta eget? Då erbjuder Nyföretagarcentrum Västmanland en kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning.

Här får du hjälp med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring och annat som rör ditt företagande. Efter rådgivningen kommer du att vara väl förberedd för livet som egenföretagare. 

Lediga lokaler & marker

När du söker mark eller lokaler för din verksamhet kan du enkelt söka efter detta utbud på webbplatsen www.objektvision.se.

Utifrån ett avtal mellan kommunen och objektvision kan fastighets- och markägare i Sala kan annonsera ut sina objekt i Sala kommun kostnadsfritt.

Företags­register

I Salas företagsregister finns idag över 2 500 företag; stora som små. Igenom det registret kan du komma i kontakt med och samverka med såväl producenter som tjänsteföretag, handel och hantverkare.
Att lägga in sitt företag där är kostnadsfritt.