Sala kommuns logotyp
Sala kommuns logotyp

NYHETER & RAPPORTER

IMPACT REPORT

Ung Företagsamhet i Västmanland

läsår 19/20

Läs om resultatet från företagarundersökningen som visar hur näringslivet påverkats av Covid-19.

utdrag från rapporten

Fördelning kön är 51% flickor – 49% pojkar men framförallt ser vi en betydande trend att fler tjejer än killar innehar VD-posten i företagen.

COVID-19 har påverkat hela samhället och så klart även Ung Företagsamhet i Västmanland då vi som utbildningsorganisation arbetar mot tusentals elever och hundratals lärare inom grund- samt gymnasieskolan. Vi agerade proaktivt tidigt i krisen och bestämde oss för att inte ställa in, utan att ställa om!

Klart är att Sala (Kungsängsgymnasiet) kommer att göra en större satsning på UF för nyanlända och vi hoppas att detta kan inspirera fler kommuner och skolor i Västmanland att ta samma steg.

Även Ösby Västmanlands Naturbruksgymnasium i Sala gör en större UF-satsning nästa år (inom naturbruk) och extra spännande är att de bägge kommunala gymnasieskolorna i Sala kommer att samverka gällande bland annat tjänstefördelning för UF-lärare. 

Osäkerheten inför hösten är stor men en sak är säker, Ung Företagsamhet i Västmanland ser möjligheter istället för problem och aldrig tidigare har det varit viktigare att arbeta med entreprenörskap och företagsamhet för unga. Vi tror på framtiden och tillsammans gör vi skillnad!

Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsstatistik i Västmanland maj 2020

Ladda hem rapporten som pdf